Яхта Петра е новият шампион в регата Varna Channel Cup

Миналогодишният шампион остана на второ място

dsport.bg

Яхта Петра с шкипер Павел Дуков е новият шампион при бързите лодки в регата Varna Channel Cup. Добрата организация и подходящото време позволиха да се проведат 10 от планираните 10 гонки в надпреварата, съобщават от пресслежбата на регатата. Това беше истинско предизвикателство за физиката и психиката на екипажите, но успя да даде максимална възможност те да премерят сили в различни времена и дистанции. Вятърът през по-голяма част от времето беше слаб, но постоянен, което позволи на съдийския кораб в състав Евгений Мавродиев главен-съдия и Станислав Викторов заместник-главен съдия да вдигне флага за старт десет пъти. Минимален брой бяха и подадените протести в протестната комисия оглавяване от олимпийския съдия проф. Камен Фильов. 
Миналогодишният шампион яхта Шоколад с шкипер Франсоа Боп, остана на второ място, следвани от екипажа на LZ Yachting 1991 с шкипер Лъчезар Братоев. Така става ясно, че интригата при най-бързите лодки ще се запази през сезона и те първа остава да следим съревнованията между тях.
Победители в останалите дивизии са Wasabi Dentaprime (Валентин Николов, ЯК Черноморец Бургас), J 24 (Стойчо Канавров, МК Балчик) Mint Milk (Калин Георгиев, ЯК Кап. Г. Георгиев Порт Варна), Chocolate (Франсоа Боп, ЯК Порт Бургас) и Victoria (Любомир Николов, ЯК Черноморец Бургас).
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук