Алберт Попов с отличен първи манш във Венген, влезе убедително във втория

Емил Евтимов Емил Евтимов

С чудесно първо спускане по пистата във Венген Алберт Попов си осигури място във втория манш на поредния кръг от Световната купа. С 18-и стартов номер българинът даде и 18-ото най-добро време, на 1,79 секунди зад лидера след първия манш Клеман Ноел.

Французинът стартира първи и времето му от 50,72 секунди се оказа недостижимо. Вторият Хенрик Кристиферсен е на 67 стотни, а Марко Шварц е трети на 73. В рамките на секунда пасив са още Алекси Пинтюро и Рамон Ценхойзерн, които разделят четвърто място на 0,99 секунди.

Разликите между Попов и състезателите пред него са малки, така че при добър втори манш той има всички шансове да се изкачи нагоре.

За съжаление другият ни представител Камен Златков не успя да се класира за втория манш, давайки време с 3,17 секунди зад Ноел. То му отреди 41-о място, на 76 стотни зад 30-ия Марк Дигрубер, който е последният с място във втория манш.

Вторият манш стартира в 14:15 часа българско време.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още