Най-добрият български скиор Алберт Попов е категоричен, че може да постигне много повече в бъдеще, а новата му цел е победа в състезание за Световната купа, след като през този сезон стигна до подиума в Палисейдс Тахо.

"Благодаря за това, че оценихте нашия труд през годината. Сезонът беше много добър, изпълних моя детска мечта с подиума, изпълнихме поставените цели. Това, че има растеж е много важно, позитивно и смятам, че може да постигнем много повече в бъдеще. Пожелавам си да сме здрави, да имаме хубава подготовка и да постигнем добри резултати още от началото на следващия сезон. Очаквам с нетърпение да стана баща и малкото човече да преобърне живота ни", сподели Попов при награждаването си за спортист №1 на февруари. 

Попов заяви, че няма да променя много неща през следващия сезон.

"Промяната няма да е драстична. Дори този сезон можех да имам победа. Конкуренцията е страхотна, всяко състезание е различно. Ще вървим в същия дух, ще се опитаме да подобрим физиката, малко техниката и бързината, другото е късмет и здраве. На състезание всеки трябва да рискува, за да победи. Така правя и аз, затова отпаданията не ме отчайват, а напротив - мотивират ме", каза още Попов. 

"Сезонът отмина, доста успешен беше за нас. Изключително сме щастливи", заяви от своя страна треньорът му Ивайло Борисов.

Той добави, че подготовката ще премине на същите места като миналата година, но се надяват времето да е благосклонно и да има сняг.

Алберт Попов: Мечтата ми за следващия сезон е да запиша победа за Световната купа

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS