Александър Антонов: Предложих на Висшата лига да даря наградите, не дискриминирам никого

Можех да се измъкна, но не исках, предпочетох да се опитам да им обясня

| Англия | Томислав Русев

Българинът Александър Антонов, който победи над 7 милиона играчи в играта "Fantasy Football", но след това от Висшата лига му отнеха първото място заради обиди по адрес на Рахийм Стърлинг, обясни пред Дарик какво точно се е случило.

Заради съобщение в чат: Премиършип дисквалифицира българина, победил над 7 милиона играчи във Fantasy Football

"Аз не дискриминирам абсолютно никого. Имаме си с най-добрите ми приятели чат във Фейсбук, в който си говорим за футбол. Понякога се ядосваме на футболистие, когато не се справят на терена. Когато гледаш футбол, особено ако има такава игра, в която се състезаваме с приятели, когато някой направи нещо не много разумно на терена, се ядосваш. Да, аз съм написал неща, от които не съм горд, по адрес на футболисти от Висшата лига и съм използвал обидни думи. Има сладкишче със същата дума, така да го кажем. Това не е на расистка основа", сподели Антонов.

"Друг българин го е изпратил на Висшата лига. От там ме питаха за обяснения. Пратиха ми едно изречение, което да коментирам. Попитаха ме какво е обяснението. Опитах се да им обясна, че у нас културата е друга. Живял съм 10 години в Англия и знам, че при тях е друго. Имам приятели от всякакви раси. Тук не сме минали през тази история от културна и социална гледна точка. Ние тук го приемам по-леко този тип изказвания. То се вижда от реакциите, доста българи ме подкрепиха. Англичаните реагират по-друг начин. Аз ги разбирам", разкри още Александър.

"Не гледах мача на националния отбор с Англия. Помня драмата обаче. Това изобщо не го одобрявам. Аз съм ходил на мачове в България преди и такова нещо никога не съм правил. Аз се опитах да им обясня какво значи думата на български и в нашето общество как го използваме.

Аз имах начин да се измъкна от цялата ситуация, можех да им кажа, че не съм аз. Мисля, че те мислеха, че това е в някаква официална група, а то е в личен чат. Аз можех да се измъкна, но не исках, предпочетох да се опитам да им обясня. Дори им предложих, ако ме оставят в Лигата, да даря наградите. Те решиха да поемат в друга посока, но аз ги разбирам. Аз им казах, че не ми пука за наградите, можех да избера и другия вариант, да излъжа, че не съм аз. Доста хора ме посъветваха да го направя, но аз съм честен човек. Догодина ще мога да участвам отново", добави Антонов.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още