Старши треньорът на Славия Александър Тарханов даде специално интервю за dsport и Дарик радио преди дербито с ЦСКА при подновяването на шампионата. Той изрази своята увереност, че „белите“ ще се спасят от изпадане този сезон.

  • Г-н Тарханов, какво е състоянието на Славия броени дни преди старта на мачовете?

  • Състоянието на отбора е добро. За жалост контролите бяха неудачни, но се надяваме да се получат в първенството. Трябва да започнем да реализираме ситуациите, а и да покрием грешките в защита. Работим по този въпрос и се надявам де го оправим.

  • Защо Славия загуби всички контроли в Турция?

  • Да, загубихме, но това не трябва да звучи зле за отбора, защото исках да играем със силни отбора. Това са отбори, които се борят за влизане в елита, както и с отбори от елита. Загубите са обясними. По-добре да се играе с по-силни отбори. Ако отстраним проблемите с играта в защита нещата ще се получат добре.

  • Бруно Акрапович каза, че няма да позволи на ЦСКА да ви подцени. Може ли да измъкнете нещо от „червение“?

  • Принципно вече нито един отбор не подценява друг. Ние също сме били в тази ситуации. Знаем си нашите проблеми. Срещу Ротор не отстъпвахме по никакъв начин, но работим върху слабостите си. Дали ще измъкнем точки ще разберем, когато мачът свърши. Ще бъде борба. Времето ще е лошо. Не искам да гадая какво ще се случи. Ние играем за победа и ще видим след мача. Имаме доста млади играчи, с тях се работи по-трудно, защото е нужно време. Имаше колебание от тяхна страна, но работим. Развиваме младите футболисти. Ние сме ги научили да играят до наказателното поле, но вече е майсторство да реализираш ситуациите и се надяваме на тяхното индивидуално майсторство.

  • Може ли Георги Петков да пази срещу ЦСКА!

  • Каквото реши Радо Станев, това ще е. Няма да кажа какво съм решил. Опитът би помогнал на отбора в тази ситуация. Вуцов е един млад перспективен вратар, който показва добри игри. Ако заложим от него със сигурност ще се справи със задачите.

  • Славия никога не е била на такова място – предпоследно. Може ли да успокоите феновете, че няма да изпаднете?

  • Аз дойдох в тежка ситуация в отбора. Осъзнаваме, че не е леко за работа. Ще направим всичко възможно да излезем от тази ситуация. Аз съм опитен треньор. Имал съм по-сложни ситуации в Русия и съм ги спасявал. Надявам се нещата да се подредят. Три пъти съм спасявал Криля Советов, два пъти Урал и веднъж ЦСКА. Винаги се е получавало и ще се справя в тази ситуация.

Славия привлече централен защитник

Тревоги в Славия преди дербито с ЦСКА

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS