Проектът на Ливърпул и Манчестър Юнайтед за предложения за реформи в първенството, Купата на Лигата и Къмюнити Шийлд окончателно пропадна.

Това стана факт след днешната виртуална среща, на която са взели участие всички 20 клуба от Висшата лига. Двата английски гранда не са получили нужната подкрепа и им било съобщено, че нито ръководството на Висшата лига, нито ФА ще подкрепи техния план. Вместо това ще бъде изготвена нов такъв, но с участието на всичките 20 клуба.

"Акционерите в Премиър Лийг днес единодушно се съгласиха да работят колективно върху стратегически план, касаещ бъдещите структури и финансирането на английския футбол. Клубовете също така се съгласиха, че "Project Big Picture" няма да бъде одобрен от ръководството на Премиър лийг, от нито един от клубовете в нея, както и от Футболната асоциация", гласи официалното изявление от страна на Висшата лига. 

Част от предложенията на "мърсисайдци" и "червените дяволи", наречени „Project Big Picture“, включвха промяна на структурата на английския футбол с намаляване на Висшата лига до 18 отбора, премахване на Купата на Лигата и Къмюнити шийлд, въвеждане на плейофи за изпадане в мини-състезание с отборите, завършили трети, четвърти и пети в Чемпиъншип.

The Telegraph: Ливърпул и Манчестър Юнайтед готвят големи промени за английския футбол

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS