Американци са новите собственици на Парма

dsport.bg

Парма официално обяви, че клубът вече е собственост на американския магнат Кайл Краузе, който е придобил 90% от „пармалатите“.

„Ново начало - компанията, съставена от предприемачи от Парма - Гидо Барила, Джампаоло Далара, Мауро Дел Рио, Марко Ферари, Анджело Гандолфини, Джакомо Малмези, Паоло и Пиетро Пицароти - и Крауз Груп - компанията, чрез която американското семейство Крауз контролира диверсифицирана поредица от бизнеси, които обхващат търговия на дребно, логистика, туризъм, вино, недвижими имоти, селско стопанство и спортни клубове - с радост обявяват успешното придобиване от контролния пакет на Парма Калчо 1913 от Крауз Груп.

„По-специално, Крауз Груп е придобила 90% от Парма Калчо и 99% от „Progetto Stadio Parma srl“, компанията, създадена за управление на проекта за обновяване на стадион „Тардини“.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още