Анализират дали Марадона е консумирал алкохол и наркотици преди да умре

dsport.bg

Смъртта на Диего Армандо Марадона може да вземе окончателен обрат след токсикологичният тест, на който бяха подложени останките на легендарния аржентински футболист. Анализът ще бъде направен в лаборатория в Ла Плата. Очаква се тестовете да излязат в следващите 48 часа. Ще бъдат изследвани кръв, урина, тъкани и коса.

Има много съмнения относно смъртта на Марадона и защо тя е причинена. Претърпяният сърдечен арест е оставил твърде много неизвестни, както се посочва в първоначалния доклад на аутопсията. В него се казва, че сърцето е било разширено повече от нормалното и че някакъв отказ в неговата система е трябвало да причини тази аномалия. Сърцето на Марадона е тежало 500 грама при аутопсията, което е много голямо тегло според съдебномедицинските отговорници.

Чрез токсикологичния тест ще бъде установено дали в часовете преди смъртта си или в дните преди това Марадона е консумирал някакъв вид противопоказно вещество. Ще бъде анализирано дали лекарствата са били адекватни и дали ги е ползва достатъчно.

Също така ще бъде установено дали е приемал алкохол и кокаин, зависимост, която винаги е преследвала Марадона през живота му.

Положителен резултат във всеки един от тези тестове може да бъде убедително обяснение за причината на смъртта му.

Марадона претърпя операция за субдурален хематом в клиника в Буенос Айрес, след което по свое желание бе преместен в къща в Тигре. Няколко дни преди да умре той е паднал и си е ударил главата. Накрая сърдечен арест сложи край на живота му сред много съмнения относно това кое би могло да го причини.

Още по темата: 

Диего Армандо Марадона - легенда, не... футболен Господ

Най-паметните мигове с Марадона за историята (ВИДЕО)

Пеле за Марадона: Един ден ще играем футбол заедно в рая

Роналдо и Меси за Дон Диего: Сбогуваме се с ненадминат магьосник, той е вечен

Христо Стоичков: Диего, благодаря за всичко

Светът скърби за Марадона (обновява се)

УЕФА и ШЛ също отдават почит на Марадона

Три дни национален траур в Аржентина в памет Марадона

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още