Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти реши да се изправи пред съда и да се защити срещу обвинението на прокуратурата срещу него за данъчно престъпление. Той вече е внесъл парите, което при присъда би означавало намаляване на наказанието след погасяване на задълженията.

Прокуратурата на провинциалния съд на Мадрид поиска италианският специалист да бъде лишен от свобода за четири години и девет месеца за това, че е измамил държавната хазна с малко над 1 милион евро между 2014 и 2015 година по време на първия си престой в Реал Мадрид.

Според общественото министерство през 2014 година той не е платил данъци в размер на 368 361 евро, а през следващата година – 657 718 евро. За първото прокуратурата иска две години и три месеца затвор, а за второто – две години и половина.

Според информация на „EL MUNDO“, СЪДИЯ Мария Инмакулада Лова, ръководител на 35-и Инструкционен съд в Мадрид, е приключила разследването и смята Карло Анчелоти за отговорен, че не е декларирал доходите си, получени от рекламни договори.

Намерението на Анчелоти е да обсъди наново, че неговото данъчно пребиваване през 2015 година не е в Испания, след като приключи първия си престой в Реал Мадрид. Този въпрос беше разгледан от съдия-следователя, но прокуратурата обжалва и спечели.

Испански прокурори поискаха 5 години затвор за Карло Анчелоти

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS