Сензационната победа на Анди Руис над Антъни Джошуа е провалила почти договорен мач между Джошуа и Кубрат Пулев. Това разкри агентът на Кобрата Ивайло Гоцев в интервю за британския вестник "Дейли Експрес". Той изрази негодуванието си от факта, че IBF пренебрегва своя официален претендент в лицето на Пулев за сметка на реванш между Джошуа и Руис.

Треньорът на Руис: Анди не е във форма

"Еди Хърн се разпорежда със световната титла на IBF сякаш тя е негово лично притежание. Простичкият факт е, че Пулев спечели елиминационния мач за статута на задължителен претендент още преди три години и той е следващият в листата за защита на колана."

"Така IBF създава прецедент, като не следва писаните си правила. Евентуалният реванш между Руис и Джошуа не влияе по никакъв начин на задължението за защита на титлата във федерацията на първия по ранкинг претендент за нея."

"Задължителните защити на световната титла имат по-голяма тежест от правата на промоутъра върху имиджа на боксьора. Просто IBF не бива да пренебрегва собствените си правила върху задължителните защити, свързани с предишни мачове."

"Вече два месеца минаха, откакто дълго надуваният балон "Джошуа" се спука, а все още няма официално потвърждение от лагера на Анди Руис за реванш. Само чуваме обичайното словоблудство от Еди Хърн. Ние с него преговаряхме за дата през ноември за бой между Пупев и Джошуа на "Уембли". Но Анди Руис срина тези планове."

"Анди е новото лице на тежката категория в световния професионален бокс и ние уважаваме неговите качества на боец. Точно затова смятам, че бой между него и Кубрат Пулев би бил едно незабравимо изживяване за феновете", заяви Гоцев пред "Дейли Експрес". 

Кобрата отговори на Фюри: Ще си безпомощен като братовчед ти!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS