Андрей Кузманов: ''Българска армия'' е на държавата и като министър на спорта трябва да отговарям за него, не мога да чакам

dsport.bg

"Това не са моите имоти. Това са държавни имоти. Аз като министър на спорта трябва да отговарям за тях. Не мога да стоя и да чакам". Това заяви служебният спортен министър Андрей Кузманов по отношение на ползването на ст. "Българска армия" и базата в Панчарево от ПФК ЦСКА в интервю в студиото на actualno.com.

"Мина одит на “Сердика спортни имоти” ЕАД - дружеството, с което ЦСКА има взаимоотношения, излязоха резултатите и това дружество трябва да се оздравява. То е на държавата. Всеки си пази имота, всеки си пази къщата. Въпросът тук е принципен”, заяви Кузманов.

На живо: ЦСКА - Черно море (Състави)

Андрей Кузманов говори по най-актуалните теми в българския спорт и направи своеобразен отчет на свършеното от неговия екип за изминалите 7 месеца. Въпреки огромното му желание да се изчистят изцяло проблемите с двата държавни имота, които се ползват от ПФК ЦСКА, до момента няма реакция и действия от страна на "армейския" футболен клуб.

“ЦСКА има задължения. Тези задължения продължават да се увеличават. Имахме две срещи с представители на футболния клуб през лятото. От тогава ни вопъл, ни стон. ЦСКА продължават да ползват стадиона. Никой няма да ги спре да го ползват, но всичко си има едно положение, до което няма накъде. Твърденията, че ММС и Кузманов спират ЦСКА това са просто интерпретации. Може би тези твърдения ще спрат, когато на вас медиите се представят документи. Защото едно е казаната дума, но друго е написаното и подписаното”, обясни спортният министър Андрей Кузманов. 

"Заявявани са намерения от едната и другата страна, кой не ги изпълнява?", допълни той.

В първата част от интервюто министърът на младежта и спорта коментира огромния обем работа, свършен от неговия екип в ММС - за първи път ММС ще подкрепи треньорската професия, осигурявайки една минимална месечна работна заплата на един треньор в клуб и новата формула, по която ще се финансират спортните федерации.

“Вече се приемат документи по новата Програма за развитие на спорта за високи постижения за 2022 г. Чрез нея ще се постигне обективен подход в анализирането и оценяването степента на развитие на спортните федерации. Средствата, които получават от ММС ще бъдат обвързани с постигнатите резултати от спортистите”, убеден е Андрей Кузманов.

Според него е направена пълна промяна в стила на работа в министерството, премахнати са порочни практики от миналото и са направени редица нововъведения, които целят подобрение на спортните постижения на българските спортисти.

Министър Кузманов отбеляза, че е получил висока оценка за работата си от еврокомисар Мария Габриел и Брюксел по отношение на двойната кариера на спортистите.

Иновация, дигитализация и прозрачност - това е заветът, който служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов и неговият екип оставят след себе си. С надежда линията на развитие да бъде запазена от бъдещите ръководители на спортното министерство. 

Спортният министър подчерта, че вече е в МС Закона за изменение и допълнение на Закона за младежта и ще има нови критерии за кандидатстване по Програмата по чл.10а от Закона за хазарта. "В момента се получават отчетите и се разглеждат дали правомерно са изразходвани парите", уточни той. Андрей Кузманов допълни, че се създават 7 младежки центъра в областни градове в страната, където ще се тестват нови услуги, за да се въведе единен стандарт за младежките услуги и финансирането по програмите за младите хора.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ