Андрес Иниеста критикува Барселона заради отношението към Валверде

| Испания

Бившият капитан на Барселона и настоящ играч на японския Висел Кобе - Андрес Иниеста, разкритикува ръководството на клуба за отношението към старши треньора Ернесто Валверде. Шефовете на Барса открито преговаряха за треньорския пост с бившия играч на тима Шави Ернандес и поставиха в неловко положение Валверде. 

"Поведението на Барселона е малко грозно, защото трябва да проявиш уважение към настоящия си треньор. Начинът, по който се правят нещата, могат да причинят болка. Действията на шефовете не са присъщи за този клуб", заяви Иниеста. 
 
"Позицията на Валверде беше сериозно отслабена през последните дни. Аз се намирам в добри отношения с ръководството на клуба. Надявам се ситуацията в Барса бързо да се изясни, защото случващото се не е добре за никого - нито за треньора, нито за играчите, нито за феновете. Нямам представа дали Шави е готов за треньорския пост в Барса. Само той може да каже дали е подготвен или не. Вярно е, че няма опит, но според мен той не е от най-съществено значение", добави Иниеста.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още