Националният отбор на Англия ще изиграе контроли срещу Румъния и Австрия през месец юни като част от подготовката си преди Евро 2020. Шампионатът на стария континент бе отложен с една година заради пандемията от коронавирус.

От Футболната асоциация на Англия съобщиха новината. Към момента се знае, че Австрия ще гостува на 2-и юни, а Румъния на 6-и, но все още не е ясно на кои стадиони ще се изиграят мачовете.

„Тъй като продължаваме съвместната работа с правителството за връщането на феновете по стадионите колкото се може по-скоро, ние се опитваме да следваме препоръките им за безопасна работа. Така че не бихме искали толкова рано да поемаме ангажименти за продажба на билети и поради тази причина не се наемаме да оповестим стадионите, които ще приемат тези срещи“, се казва в официалното изявление от Футболната асоциация.

Селекцията на Гарет Саутгейт е в група D, заедно с отборите на Хърватия, Шотландия и Чехия. Европейското първенство трябва да стартира на 11-ти юни и да продължи до 11 юли.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS