Английските клубове отчитат милиони лири загуби през есента

| Англия

Клубовете от английска футболна асоциация ще отчетат загуби на стойност 200 милиона лири до септември, заяви президентът на организацията Рик Пари пред парламентарната комисия.

Бившият изпълнителен директор на Ливърпул е категоричен, че потърпевши ще бъдат всички клубове, техните собственици, треньори и футболисти.

Причината е пандемията от COVID-19, която прекъсна мачовете в почти цяла Европа.

„Ще имаме финансова дупка от около 200 милиона. Тази дупка трябва да бъде запълнена. Клубовете ще имат нужда от това. Наличието на дефицит към есента изглежда напълно реално. Целта ни е никой да не бъде на загуба. Трябва да научим уроците от създалата се ситуация. Нуждаем се от спасителен пакет. Задължени сме да гледаме напред в доста по-дългосрочна перспектива. В противен случай ще имаме проблеми след само две или три години", заяви Пари.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още