Янис Адетокумбо няма да играе за Гърция на Световното първенство по баскетбол. Това обяви самият той в социалните си мрежи. Шампионатът, който ще се проведе във Филипините, започва на 25-ти август. 

"Всички знаят, че моята страст и любов към националния отбор никога няма да се промени. След края на сезона в НБА натискам тялото си до краен предел, за да бъда играчът, който трябва да бъда, за да помогна на нашия отбор да постигне поставените цели.
Но след месеци работа и многобройни срещи с медицинския персонал е ясно, че не съм готов да се състезавам на нивото, на което трябва да бъда, за да участвам на Световното първенство. Това не беше избор, а единствената ми възможност да си осигуря връщане към нивото на баскетбол, за което работих толкова упорито досега в кариерата си. Изключително съм разочарован от този резултат, но това беше решение, взето заедно с медицинския персонал. Ще продължа да натискам себе си, за да бъда готов за следващия път, когато бъда повикан. Моята лична, а и крайната цел на нашия отбор е да се класираме за Олимпийските игри през 2024 г. и за мен ще бъде чест да представям националния си отбор през следващата година," написа Янис.

ЛА Лейкърс отдава почит на Коби и Джиджи

Джош Харт остава в Ню Йорк

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS