Националният  ансамбъл-жени по художествена гимнастика в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева, Радина Томова, Виктория Георгиева, Биляна Везирска, Елена Георгиева и Вая Драганова е на лагер на високопланинската спортна база в Белмекен с помощник-треньора Ясена Стойнева и кондиционния треньор Цветелина Кирилова.

След няколко дни към лагера ще се присъединят старши-треньора на отбора Весела Димитрова, както и другият помощник-треньор Михаела Маевска.

Лагерът  на Белмекен е традиционен от години в методиката на ансамбъла. Физическата подготовка там се концентрира върху сила и издържливост, за което отговаря топ атлетката на България Цветелина Кирилова. Именно тя преди 6 години смело предвиди в ефира на Дарик радио олимпийска титла за Диамантите от игрите в Токио. Прогнозата й се сбъдна, а нейните аргументи тогава бяха физическите показатели на момичетата от най- успешната формация в художествената ни гимнастика.

Цветелина Кирилова отново ще има ключова роля в подготовката на сегашния ансамбъл, защото предолимпийската 2023та година е важна за утвърждаването на световните шампионки от първенството в София през септември.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS