Футболистът на Барселона Ансу Фати е претърпял нова операция на коляното преди две седмици, съобщава TV3. Възстановяването на младока след първата операция не е протекло добре и е било решено той отново да се подложи на хирургическа интервенция.

Лявото коляно на Фати не е реагирало адекватно и д-р Рамонг Кугат го е посъветвал да се подложи на нова операция, която е извършена в абсолютна тайна.

Възстановяването от втората интервенция също не преминава добре до момента и никой не сме е да изключи и евентуална трета операция за младока.

Ансу бе опериран за първи път на 9 ноември заради разкъсване на вътрешния менискус на лявото коляно и след нея се очакваше да се завърне в игра до четири месеца.

Лявото коляно на Фати не понася увеличаването на натоварванията и това забавя процеса на възстановяване.

В момента никой не иска да определи конкретна дата за завръщането на Фати, въпреки че се смята, че в най-добрия случай той ще бъде готов за игра в края на март или средата на април.

18-годишният младок със сигурност пропуска решаващите мачове срещу Пари Сен Жермен в Шампионска лига.

В момента основното е да се почисти коляното, като се елиминира появилата се течност. Фати не трябва да има никакъв дискомфорт в оперираната област, за да може да увеличи натоварванията в тренировъчния процес.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS