Капитанът на Лудогорец Антон Недялков коментира победата с 3:1 срещу ЦСКА и 13-ата поредна титла на „орлите“. Крайният бранител посочи с какво разградчани превъзхождат останалите отбори в България. По думите му мачовете между Лудогорец и ЦСКА винаги са зрелищни, но враждата им понякога поражда агресия.

„Ние сме един колектив, всеки играе, тича и се бори за другия. Най-добрите футболисти сме в България, с най-добрите качества и това се показва“, каза Недялков.

„Исках да покажа, че такива неща се случват във футбола. Съдбата го връща. Трябва да си усърден и да не се отказваш от най-малката грешка. Трябва да продължаваш да работиш и съдбата ще ти го върне“, продължи той.

„Моята позиция не е такава, която трябва да се бележи, ами да предпазвам, да не се стига до вратата и да помагам на отбора да вкарва. Понякога пробвам (да стрелям) и се случва“.

„Винаги, когато играем с ЦСКА, стават зрелищни мачове. Винаги има много голове и добра игра. Има заряд и мотивация. Трудно е да се адаптираш към тези двубои, но аз благодаря, че днес изиграхме добър двубой и се поздравихме с победата“.

„Враждата между ЦСКА и Лудогорец поражда агресивната игра. Най-малките нарушения, които се дадат или не се дадат, изнервят мача. Не смятам, че за това има място във футбола. Няма място за агресия, а за хубава игра“.

„Организацията, колективът в Лудогорец, самите футболисти. Всичко това подпомага отборът да е на много по-високо ниво от другите отбори в България. Сами сме си виновни, когато не побеждаваме. Ако има по-добра конкуренция, на Лудогорец ще е по-трудно. Пожелавам на конкурентите ни да се развиват, за да се развива българският футбол“, сподели Антон Недялков.

„Пожелавам си да изкараме хубава вечер, да се почерпим и от утре започваме да мислим за Ботев. Трябва да сме концентрирани, да изиграем добър мач и да направим дубъл. Надявам се да подходим професионално и да не подценим двубоя“, каза още бранителят, който вкара фамозен гол в мрежата на Густаво Бусато.

13-ата поредна е факт! Лудогорец отново е властелин на България след нервен мач с ЦСКА

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS