Антов: Де Лихт ме мотивира, искам да покажа на Италия, че още имаме добри футболисти

dsport.bg

 Новото попълнение на Болоня Валентин Антов заяви на официалното си представяне, че иска да покаже на всички в Италия, че в България все още има добри футболисти. Защитникът ще играе в Болоня под наем от ЦСКА през пролетния полусезон с опция за закупуване през лятото. Антов ще играе с фланелка с номер 26 за новия си отбор.

„Аз съм централен защитник, това е моята позиция на терена. Смятам за себе си като интелигентен играч, който умело може да „чете” играта. Идвам от България – страна с голяма футболна история. Искам да покажа на Италия, че още имаме добри футболисти и да продължа да се развивам възможно най-добре”, започна Антов при представянето си в Болоня.

„Не мисля, че има един играч, който да е мой идол, но разбира се, че харесвам всички добри играчи. Мога да науча много от всички, а в историята играх с бранители, от които научих много. Мисля, че Болоня е стъпка напред и е пълно с играчи, от които мога да се поуча. Гледам много играта на Матайс Де Лихт, който е млад и дойде в Италия от друга страна. Има разлики в стиловете ни, но мога да се мотивирам от него и да сбъдна мечтите си чрез работа. През повечето време тренирам и винаги съм до футбола. Когато имам време за почивка, прекарвам го с приятелите си и гледам телевизия”, добави защитникът.

„Старая се да премислям ситуациите преди да се случат. Може би трябва да бъда по-експлозивен в първите метри и трябва да съм по-бърз, но ще го подобря това с качеството на треньорския екип на Болоня. Дори преди да знам, че ще дойда в Серия А, аз гледах шампионата – един от най-добрите в света. Знам, че е много здрава физическа лига и тактическа, но съм готов за това. Нуждая се време да се интегрирам, но ще дам най-доброто от себе си да стане това по-бързо. Вярвам, че ще получа помощ от всички и нямам търпение да се запозная с всички в клуба. Болоня е перфектното място, на което има много млади играчи, които да израстват. Никога не е имало друг вариант да откажа тази оферта. Искам да благодаря на предишния ми клуб, тъй като ми помогнаха за това. Не ме спряха и благодаря на всички треньори и скаути, които са ме гледали тук и ми дават този шанс. Най-важното нещо е да се утвърдя тук, да си намеря мястото в отбора след здрава работа. Щастлив съм да бъда в Италия и ще помогна с всичко за отбора”.

„През по-голяма част от кариерата ми съм играл в схема четирима защитници, но последните месеци в ЦСКА играхме с трима централни бранители и се чувствах добре. Това е решение на треньорите за отбора. Ако те искат да играят с трима или четирима, то аз съм добре с двата варианта. Всичко около сделката се случи много бързо. Разбрах малко късно, беше бързо решение и всичко трябваше да се случи веднага. Grazie”, завърши Валентин Антов.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още