Анулираха изпита по италиански на Суарес

dsport.bg

Изпитът по италиански език, който Луис Суарес положи с цел издаване на италиански паспорт, беше анулиран от местната финансова полиция. Националът на Уругвай взе успешно своя тест в Перуджа, но се оказа, че темите в него и крайната му оценка са били договорени предварително.

„По време на разследванията, делегирани от февруари 2020 г. на финансовата полиция на Перуджа, свързани с Университета за чужденци, беше открита нередност в изпита по италиански език, проведен от Луис Суарес на 17 септември 2020 г. От дейността на разследващите стана ясно, че темите, покрити от изпита, преди това са били съгласувани с кандидата, а оценката за представянето му е била предварително направена още преди полагането на изпита, въпреки че по време на дистанционните уроци, учителите от университета са преценили, че той е имал елементарни познания по италиански език”, написаха в официално съобщение от полицията и обявиха, че събират документи по случая.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още