Японец зашемети със скок от 291 метра, опитът няма да бъде приет за световен рекорд (ВИДЕО)

dsport.bg

Японецът Рьою Кобаяши преодоля рекордните 291 метра с импровизиран ски скок в исландския ски курорт Хлидарфял. Това постижение обаче няма да бъде признато за световен рекорд. Първоначално Кобаяши се е стремял да достигне 300 метра.

Настоящите световни рекордьори в ски полетите все още са Силие Опсет с 230,5 метра при жените и Щефан Крафт с 253,5 метра при мъжете.

Международната федерация по ски (FIS) обясни защо това постижение не може да бъде считано за рекордно.

Всички официални състезания по ски скокове и ски полети се основават на Международните правила за ски състезания на FIS. Тези правила гарантират, че надпреварата обикновено се провежда в два кръга. 

Състезанията по ски полети трябва да се основават на сертифицирана от FIS система за измерване на разстоянието и да се провеждат на приета от FIS шанца за ски полети, за да могат да бъдат сравнявани с други полети и да отговарят на изискванията за официален рекорд по ски полети.

Същевременно съществуват разпоредби за екипировката, която се използва и която трябва да бъде тествана от сертифициран от FIS човек.

Скока на Кобаяши в Исландия не е извършен при състезателни условия и в съответствие с разпоредбите на FIS.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ