Японският премиер: Предлагаме Олимпиадата да се отложи с година

| Спорт

Японският премиер Шинцо Абе потвърди плановете за едногодишно отлагане на Олимпийските игри в Токио, които трябваше да се състоят това лято. Абе е провел конферентен разговор с МОК, като причината е пандемията с коронавирус, съобщава Дейли Мейл.

Според информациите той е провел разговор с Томас Бах и е представил сценария Токио 2021 като предпочитан. По -късно това бе потвърдено от Сейко Хашимото, който е председател на японския олимпийски комитет на специална пресконференция.

Членът не МОК Дик Паунд разкри, че е взето решение Олимпийските игри да се проведат следващото лято и се очакваше разговор с японското правителство.

Очевидно азиатците са готови на този ход и се очаква в най-скоро време това решение да бъде официализирано.

Без факел за олимпийския огън

Швейцария зове за отлагане на Олимпиадата

Великобритания заплаши, че също няма да участва в Токио

Йоширо Мори: Пълна отмяна на Олимпиадата не се обсъжда
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още