Арабските милиони навлизат и в световния тенис

dsport.bg

ATP и Публичният инвестиционен фонд (PIF) разкриха днес ново многогодишно стратегическо партньорство, което отбелязва значителен споделен ангажимент за подобряване на глобалния тенис за играчи, фенове, организатори на турнири и заинтересовани страни на всички нива на спорта.

Голямото партньорство ще накара PIF да стане официален партньор за назоваване на класацията на ATP, отбелязвайки напредъка на играчите през сезона и защитавайки отличните постижения, тъй като световният номер 1 в края на годината, представен от PIF, е коронован на Nitto ATP Finals в Торино, Италия.

PIF ще си партнира със събития от ATP Tour в Индиън Уелс, Маями, Мадрид, Пекин и Nitto ATP Finals, в допълнение към Next Gen ATP Finals, домакин в Джеда до 2027 г.

След стартирането на основната програма на ATP по-рано тази година, PIF се ангажира да развива и отключва нови възможности за млади играчи и инициативи за пътя на играча, осигурявайки значителен тласък на следващото поколение звезди в играта.

Партньорството с ATP е част от по-широката платформа за спонсорство на PIF, инвестирайки в хора, проекти и партньорства с акцент върху четирите стълба на марката: приобщаване, устойчивост, младеж и технологии.

Заедно ATP и PIF също ще си сътрудничат, за да издигнат дългосрочното бъдеще на тениса. PIF ще допринесе активно за Стратегическия план OneVision на ATP, който се фокусира върху стимулиране на единството, подобряване на изживяването на феновете и мащабни възможности за растеж в целия спорт.

Масимо Калвели , главен изпълнителен директор на ATP, каза: „Нашето стратегическо партньорство с PIF бележи важен момент за тениса. Това е споделен ангажимент да задвижим бъдещето на спорта. С отдадеността на PIF към следващото поколение – насърчаване на иновациите и създаване на възможности за всички – сцената е готова за трансформиращ нов период на напредък.“

Мохамед Ал Сайяд, ръководител на корпоративната марка в PIF, каза: „Тъй като PIF разширява своето портфолио от иновативни спонсорства, нашият ангажимент остава непоколебим. Чрез нашето сътрудничество с ATP, PIF ще бъде катализатор за растеж на глобалния тенис, развиване на таланти, насърчаване, приобщаване и стимулиране на устойчиви иновации. Това стратегическо партньорство е в съответствие с нашата по-широка визия за подобряване на качеството на живот и стимулиране на трансформацията в спорта както в Саудитска Арабия, така и в целия свят.“

Тенисът бързо се превръща в ключов спорт в Саудитска Арабия. Между 2019 г. и 2023 г. броят на регистрираните играчи се е увеличил с 46%. PIF ще използва експертния опит на ATP, за да развие допълнителни възможности за млади саудитци в тениса, включително чрез най-съвременни съоръжения, обучение и подобрен път на играчите в Саудитска Арабия.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ