Арда също се обяви против промените в Закона за хазарта

dsport.bg

Арда Кърджали е поредният клуб от елита, който излезе с официална позиция срещу внесените за гласуване в Народното събрание промени в Закона за хазарта. От Арда ясно заявяват, че са против тях. 

Публикуваме позицията на ПФК Арда без редакторска намеса:

Позиция на ПФК „АРДА“ във връзка с промените в Закона за хазарта

Ръководството на ПФК „АРДА“ призовава за адекватно решение във връзка  планираните промени и допълнения в Закона за хазарта, № 054-01-50,  внесен от Валери Симеонов в Народното събрание на 04.06.2020г.

Евентуалното приемане на въпросния законопроект означава, че  съществуването на спорта в България и по-специално футболът ще бъде поставен под голяма въпросителна. В този момент, след тримесечната  криза около пандемията от COVID-19, клубовете разчитат на приходи от  рекламни договори с букмейкърски фирми.

Ние смятаме, че евентуални промени ще лишат от упражняване на своята  дейност много футболни и спортни клубове в България. Приходите от  договори с букмейкърски компании са доста голяма част от бюджета на  повечето отбори в страната, като към тях прибавяме и приходи от ТВ  права, малки спонсори и продажба на билети. Приемането на промените в  Закона за хазарта, означава, че бъдещето на повечето футболни клубове  е застрашено.

Също така, ние смятаме, че ако се случи всичко това, то футболните  привърженици в България могат да бъдат лишени от удоволствието да  наблюдават любимите си отбори в най-популярната игра в света.

 Ръководството на ПФК „АРДА“ се надява да бъде взето най-правилното  решение за развитието на българския спорт. Ние сме на мнение, че  трябва да има разумно решение в името на спорта и футбола.

С уважение

Ръководството на ПФК АРДА
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още