Двадесет футболисти започнаха лятна подготовка с тима на Арда. Преди първото занимяние спортният директор на клуба Ивайло Петков представи новия треньор Александър Тунчев, както и защитникът Емил Виячки, който е първото лятно попълнение.  Първата част от подготовката ще бъде в Кърджали, а тренировките ще се провеждат в Момчилград.

За 26 юни е предвидена контролна среща с Янтра Габрово, която ще се играе в Стара Загора, а допълнително ще бъде обявен час и стадион. На 28 юни отборът заминава за Боровец, където ще остане до 12 юли. Сигурните контроли към този момент са със Струмска слава на 3 юли и с Левски в София на 6 юли.

Александър Тунчев иска Арда да изиграе още две проверки на лагера в Боровец, които да са на 11 и 12 юли. След това отборът се прибира в Кърджали и започва подготовка за първия кръг с гостуване на Локомотив Пловдив. С отбора на Арда подготовка започнаха и четирима юноши на клуба: Борис Тодев, Михаил Попов, Борак Акънджъ и Сарп.

"Новият треньор е познат на всички, както и на него му е позната обстановката в клуба. Именно поради това се доверихме, той да бъде новият наставник на Арда. Единственият нов футболист към този момент е Емил Виячки. Имаме разговори с други футболисти, но няма нищо конретно. Знам, че има много споменавани имена, но когато има официално подписан договор, ще бъдете информирани през клубния сайт. Няма да се разделяме с повече футболисти, все пак се разделихме с достатъчно след края на първенството. Искаме в Арда да играят колкото се може повече български футболисти. Проблемът обаче е, че с тези, с които преговаряме всеки чака за чужбина. Участие в Европа, това ни е приоритетна цел. Дали ще бъде през новия формат на първенството заемайки 5-то място, или през купта, за нас няма значение", сподели Ивайло Петков.

Лудогорец срещу ЦСКА още в първия кръг, софийско дерби за Левски

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS