Арестуваха президента на Бенфика за данъчни измами

dsport.bg

Президентът на Бенфика Луиш Филипе Виейра е арестуван, като срещу него са повдигнати обвинения за данъчни измами, съобщава „SIC Noticias“.

Виейра е бил арестуван в коордирана акция между данъчната полиция и централния отдел за разследване и наказателни действия.

Престъпленията, в които той е обвинен са подозрения за данъчни измами и за пране на пари.

Полицейската операция е насочена и към Жозе Антонио дос Сантош, бизнесмен и приятел на президента на Бенфика, известен като „цар на пилетата“ и най-големият акционер на Бенфика, с около 12% от капитала, който също е арестуван.

Арестите са извършени на „Ещадио да Луш“, в централата на Ново Бланко и във фирмите, свързани с Жозе Антонио дос Сантош. В операцията са участвали повече от сто агенти на данъчната полиция и централния отдел за разследване и наказателни действия

Президентът на Бенфика също така е заподозрян във финансово престъпление, свързано с милионна печалба, която би получил от продажбата на 25% от капитала на Бенфика на чуждестранен бизнесмен.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още