Задържаният по време на протеста срещу Българския футболен съюз през ноември – Стефан Шикеров, който беше окървавен от полицейско насилие в центъра на София, бе признат за невинен, съобщи „БТВ“.

В петък Софийският градски съд е решил Шикеров да бъде пуснат на свобода срещу 500 лева гаранция, потвърдиха за "Сега" от съда. Досега мъжът беше под домашен арест, а преди това и задържан под стража по обвинение за палежа.

В съдебната зала е станало ясно, че според експертизата няма следи от запалителни вещества по ръцете, дрехите и предметите, които са били на Стефан Шикеров. Именно заради това става ясно, че той не е запалил полицейския автобус.

"От химическата експертиза не се установяват натривки, поради което съдът измени мярката за неотклонение", каза наблюдаващият прокурор Мариан Александров, цитиран от телевизията.

"Според полицаи той е държал факла и е отишъл и я е хвърлил в буса. Това значи, че няма как по него да няма барутни частици", посочи адвокатът на Шикеров Димитър Пенев.

Съдът реши, че обвинението срещу Шикеров е разколебано. Магистратите заявиха още, че по разследването се бездейства и от два месеца не е свършено нищо.

"Следващия път да гледат по-внимателно и да са наясно с нещата, преди да обвиняват невинен човек", призова Шикеров.

Решението на градския съд не е окончателно и подлежи на обжалване.

Конгресът на БФС през март пропада? ТР отказа да впише поканата за него!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS