Арх. Здравко Здравков: Не виждам пречка за реконструкцията на ''Българска армия'' (ВИДЕО)

dsport.bg

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков заяви, че не вижда пречка за реконструкцията на стадион "Българска армия". Той говори пред медиите след срещата с представители на ЦСКА и министъра на младежта и спорта Радостин Василев.

Архитект Здравков заяви, че още през 2019 година е издадена виза за реконструкция на съоръжението и допълни, че новият стадион не трябва да излиза от геометрията на сегашния.

"Предстои обсъждане на плана за Борисовата градина. Планът позволява реконструкция на стадиона. Уточнихме се клубът да продължи работата с екипа от архитекти и да представим съответното проекто решение. Още 2019-та е издадена виза за проектиране. Възоснова на нея може да бъде подготвена документацията. Предстои на дискусия на ПУП за Борисовата градина. На 17 февруари ще е заключителна дискусия". 

"Не виждам причини за пречки. Има издадена виза за реконструкция още от преди 2 години. Проектът бе представен на предишното обсъждане, тъй че не виждам проблем. Стадионът може да е предмет на проект. Изцяло зависи от волята на министерството и спорният клуб как ще представят плана. Не виждам причина да има пречки, вече съм издал виза за реконструкция. Футболният клуб има своя билет, за да направи проектна документация". 

"Възприето е в Борисовата градина да има спортни съоръжения, там има 4 такива. Запазени са като статут. Единственото, което се изисква е вписването на новото съоръжение в чашката на старото. То не трябва да излиза от геометрията на сегашното. Разговорите днес промениха начина на комуникацията. Нещата при взаимна мобилизация могат да се случат в кратък срок. Предложението е в посока промяна взаимоотношенията между спортния клуб и министерството. Формата, между която ще се уредят взаимоотношенията, трябва да бъде уговорена".

"Насипите с времето са компрометирани и не могат да бъдат използвани пълноценно. Проектът, който съм виждал, предвижда премахване на съществуващите писти, за да може там да се получат трибуни. Стадионът трябва да бъде съобразим в тази елипса. Дърветата могат да бъдат компенсирани, ако бъдат засегнати", каза Здравков.

Гриша Ганчев: Палтото е ушито, само ръкавите трябва да сложим (ВИДЕО)

Юлиян Инджов: Старият стадион ще бъде реконструиран, мечтата ми е септември да видя разрешителното за строеж (ВИДЕО)

Радостин Василев: За 15 дни направихме повече отколкото за 10 години (ВИДЕО)

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ