Новият мениджър на Ливърпул Арне Слот даде обширна пресконференция, в която говори за Юрген Клоп, наследството, което е получил, очакванията за новия сезон, стила на игра, очаквани трансфери и с каква система на игра ще играе отбора под негово ръководство.

„Мисля, че не става въпрос за това, което ви казвам сега. Това, което направи Юрген Клоп е специално, беше впечатлението, което остави след себе си. Той каза, че е нормалният, но феновете го виждат по различен начин. Това, което направи за клуба, беше повече от нормално“, сподели Арне Слот.

„За нас е важно да се подобряваме. Можете да очаквате други отбори да станат по-добри. Това е целта, която имаме. Ще отнеме известно време, за да се запознаем с всичко. Ще използвам времето си, за да подготвя отбора по възможно най-добрия начин за първия мач. Една от причините да бъда избран за нов мениджър на Ливърпул е, че стилът ни на игра не е толкова различен. Искаме феновете да дойдат на стадиона и да видят отбор с много енергия. Това е, върху което съм фокусиран най-много“, каза още той.

„Харесва ми да виждам добри играчи. Дали са стари или млади, няма толкова голямо значение. Винаги е добре за един отбор, когато идват млади играчи от академията. Това носи енергия на клуба. В крайна сметка всичко опира до качеството. Справиха се наистина добре. Ако продължат да го правят, ще има шанс и те да играят в първия отбор“, заяви новият мениджър на Ливърпул.

„Ще бъде трудно да вляза в обувките на Клоп, но наследявам отбор с манталитет на победител. Една от причините да дойда тук е, че чувствам, че имаме наистина добър екип“, заяви Арне Слот.

„Говорили сме за много неща с Юрген Клоп, но те си остават между нас. Неговите думи за мен бяха много специални. Имах късмет във Фейенорд, че пееха за мен. Феновете, които вече пеят за мен, е добро начало, за което благодаря на Юрген“, каза още мениджърът.

„Искам Върджил ван Дайк да спечели Евро 2024. Той ще се върне и всички тези играчи искат да спечелят. Всички те имат този глад за победа. Надявам се Коди Гакпо да се засили още повече. Надяваме се да видим Нидерландия да играе с Англия на полуфиналите. Коди прави много добър турнир, със сигурност“, заяви Слот.

„Като мениджър си лягаш и мислиш какво ще правиш. Какво ще кажеш на играчите. Мислим за тактическата дъска, срещаме играчи. За мен не става въпрос да бъда наследник на Юрген. Това е начинът, по който подхождам към играчите и извличам най-доброто от тях“, заяви новият мениджър на Ливърпул.

„Бил съм два пъти на „Анфийлд“. Веднъж гледах мач като фен, а другият път бе, когато ме обявиха за нов треньор на Ливърпул“, заяви Слот.

„Искам Ливърпул под ръководство да играе в система 4-2-3-1, но любимата ми формация е 4-3-3. Очакваме още двама да се присъединят. Още няколко съобщения ще има в близко бъдеще“, коментира още той.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS