УЕФА потвърди, че Арсенал и Бенфика трябва да се споразумеят да изиграят двата мача от 1/16-финалите на Лига Европа на неутрални стадиони, освен ако правителството на Великобритания не отмени „червения списък“ на страните, които попадат в него заради пандемията от COVID-19.

Ограниченията за 33-те държави в „червения списък“, включително Португалия, са валидни и за елитните спортове, което означава, че Бенфика ще трябва да пристигне в Лондон най-късно до 15 февруари, за да започне 10-дневната си карантина във Великобритания.

Това на практика е невъзможно, а трябва да се има предвид, че Арсенал ще трябва също да бъде поставен под карантина за 10 дни, след първия мач в Лисабон, който е на 18 февруари.

УЕФА заявява, че по правило мачовете се играят на одобрено от централата място, което е избрано от клуба домакин.

Крайният срок за това къде ще се играят мачовете между Арсенал и Бенфика е понеделник

От УЕФА обявиха, че Арсенал е задължен да предложи подходящо алтернативно място, което може да бъде в неутрална държава в рамките на УЕФА, където срещата ще може да се проведе без ограничения за двата отбора.

Ако Арсенал не може да направи това, „артилеристите“ ще бъдат държани отговорни и ще загубят служебно с 0:3.

С подобни гранични ограничения, пред които са изправени „артилеристите“, УЕФА отправя същите изисквания към Бенфика за първата среща.

Германия вече беше предложена като потенциално място, след като миналото лято там се играха финалите в Лига Европа.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS