Аржентина приключи сезона, Марадона се спаси от изпадане

| Световен футбол

Аржентинската футболна асоциация обяви сезона в местния футбол за завършен. Другата голяма новина е, че няма да има изпадащи в първенството.

„Приключваме турнирите“, заяви президентът на федерацията Клаудио Тапия като добави, че решението ще бъде обявено официално във вторник. „Идеята е да подновим игра, но когато властите го позволят и с максимална сигурност.“

Към момента Аржентина има 4003 случаи на коронавирус и 197 починали. В събота президентът Алберто Фернандес удължи извънредното положение до 10 май.

Тапия уточни, че промоция на отбори ще има, но не уточни как и в кои дивизии.

Изпадането, което в Аржентина се решава от калкулиране на точките средно на мач в тригодишен период, ще бъде отменено за този и следващия сезон.

Това означава, че се отменя Копа Суперлига – турнир с 24 отбора, в който бе изигран само един кръг и който трябваше да завърши с плейофи през май.

Шампионатът в елита на страната бе завършен в първия уикенд на март, а решението да се премахне изпадането е добра новина за последните три отбора в класирането. Един от тях е тимът на Химнасия, чийто треньор е Диего Марадона.

Денят, в който Меси и Марадона играха в един отбор

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още