Asarel Bulgaria Open няма да се състои заради COVID19

dsport.bg

Едно от топ събитията в спортния календар на България за 2020 няма да се проведе, съобщиха официално организаторите. За първи път от своето дебютно издание през 2015 г. супер турниът по тенис на маса ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open няма да се проведе, а причината е световната пандемия от COVID-19 и тежките последици за всички сфери на живота. Една от тях – спортът, беше сред първите, които понесоха удара, а най-явен белег за това бе историческото отлагане на Олимпийските игри в Токио за 2021 г. За съжаление България и българският спорт също пострадаха.

​В сложната обстановка, за Организационния комитет на ITTF World TourASAREL Bulgaria Open беше много труднод а вземе решение за отмяна на тазгодишното издание на надпреварата. Рискът за Панагюрище, за жителите, за всички хора, които  работят по организацията, както и за цялата ни страна е неоспорим. Петото издание на турнира предизвика огромен  интерес, като участие взеха над 300 състезатели от целия свят, сред които и представители на едни от най-засегнатите от COVID-19 страни като Италия, Испания, Китай, Япония, Индия, Швеция и др. От 2015 г. насам, за една седмица Панагюрище се превръща в световен център за тениса на маса, а хиляди зрители се стичат от цяла България и съседните държави. С оглед на невъзможността да бъде минимализиран риска от струпване и социална дистанция между хората, ръководството на турнира взе решение тазгодишното издание да бъде отменено. То беше подкрепенео и от Международната федерация по тенис на маса, която в началото на юни след поредица от срещи излезе със становище да отмени всички състезания, планирани за третото тримесечие на 2020 г. – турнира в Панагюрище, както и Откритото първенство на Чехия.

​„След усилена комуникация между представители на ITTF и Организационния комитет на ASAREL Bulgaria Open, Международната федерация по тенис на маса трябва да съобщи с голямо съжаление на всички въвлечени страни, че тазгодишното издание, предвидено за датите 1-6 септеврми се отменя”, съобщиха от централата на Международната федерация.

​Организаторите на състезанието се надяват, че с дейната подкрепа на главния спонсор „Асарел-Медет” АД, както и на основните партньори ПОК „Съгласие” и Министерството на младежта и спорта, България и Панагюрище ще могат да приемат едно от най-елитните спортни състезания през 2021 г. А то ще бъде от новосформираната верига на Международната федерация по тенис на маса – WTT. Със създаването на сериите, световната централа ще се стреми към повишаване на нивото на организация, като това би спомогнало за привличането на по-класни играчи и генерирането на още по-голям интерес от страна на почитателите на тениса на маса.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още