Селекционерът на националния отбор на България Ясен Петров даде пресконференция преди втория мач на „лъвовете“ от третото издание на Лигата на нациите. В неделя (4 юни) България посреща Грузия на „Лудогорец Арена“ в Разград, където в четвъртък (2 юни) нашият тим направи 1:1 със Северна Македония.

Той съобщи, че след мача със Северна Македония в състава няма нови футболисти с травми: „Имаме двама човека с проблеми. Днес ще видим докъде върви възстановяването им. От мача със Северна Македония няма нови с травми. Има хора, които не са играли за своите отбори в последно време и при всички положения ще направим промени, за да можем да извлечем максимума от кадрите, с които раполагаме“

„Уважаваме отборът на Грузия, но нашата цел е да победим. Наясно сме с това, че ще бъде съвсем различен двубой. Разузнали сме детайлно и се надяваме утре да реагираме по много по-добър начин от мача със Северна Македония“, каза Петров.

Селекционерът каза, че тимът е говорил с президента на БФС Борислав Михайлов: „Видяхме се, обядвахме, говорихме за футбол. Президентът има право да се срещне с всички нас. Не ме вълнува какво пише в пресата и по сайтовете. Ние година и половина се опитваме да подмладяваме този отбор и да имаме ядро. Този отбор има бдеще и съм убеден, че това, което сме направили, ще има резултат. Аз не се притеснявам, през живота си съм видял всичко“.

„Думата фаворит започна да се размива. Вчерашните домакински загуби на Франция от Дания и на Хърватия от Австрия в Лигата на нациите го показаха. Футболът стана една много изравнена игра. Когато фаворизирате някого, това е опасна клопка. Ние искаме да победим. Няма значение срещу кого играем, трябва да се опитаме да победим“, завърши Ясен Петров.

В Северна Македония: Скандал – нацистко знаме в Разград

В продажба са билетите за мача на националите с Грузия

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS