Ясен Петров: Футболистите се стараха, вложиха много усилия и не мога да бъда недоволен

dsport.bg

Националният селекционер на България Ясен Петров заяви след загубата от Русия, че не може да бъде недоволен от футболистите, които са се старали и са вложили много усилия.

„Не мога да бъда недоволен от старанието на нашите футболисти срещу един много сериозен противник“, сподели Петров.

„За съжаление не издържахме. Не съм погледнал положението, но за съжаление допуснахме една грешка“, добави той.

„Ние имахме своите шансове Бяхме на косъм да поведен първи в резултата.“

„Футболистите се стараха, вложиха много усилия и не мога да бъда недоволен от тях.“

„Футболистите на Русия в защита са изключителни силни. На нас не ни достигна последния пас. Пред Доминик Янков имаше една възможност. Атанас Илиев изпусна златен шанс след хубав пас. Не успяхме да се възползваме от скоростта на Десподов.“

„Беше истинска битка. Отговорихме на темпото на руския отбор, който е много мощен физически.“

"Представянето ни е добро. В защита играят едни млади момчета, които се представиха на изключително добро ниво нищо, че допуснахме тази грешка. Аз не мога да се сърдя на никой. Във футбола стават грешки и ние от грешките трябва да се учим. Не ни достигнаха пет-шест минути, за да си тръгнем с равен резултат от Москва. В халфовата линия започна още едно младо момче – Доминик Янков. Доволен съм от представянето му. Нямахме идея само да се браним, но в определени моменти, особено при статични положения отборът на Русия е много опасен. Ние успяхме да се справим в тези ситуации."

"Липсват ни някои чисто футболни аргументи, за да постигнем успех тук в Москва. Липсваше ни последният пас и може би не ни стигнаха 7-8 минути."

"Срещу отбора на Русия не можеш да създадеш много голови положения. Не успяхме да си вкараме ситуациите."

"Пожелавам успех на отбора на Русия. Ние дадохме една жертва днес. Кристиан Малинов разкъса бедрен мускул. Има и умора в нашите футболисти и трябва да преценим. Ще играем срещу много сериозен съперник, какъвто е отборът на Франция. Мислите ни трябва да бъдат насочени нататък."

"Абсолютно съм убеден, че този опит ще ни помогне в предстоящите световните квалификации, които са през есента. Когато играеш със силни противници, вижда, че дяволът не е толкова черен. Русия наложи много добро темпо на игра, но ние успяхме да отговорим."

"Когато си концентриран, когато работим заедно, когато сме позитивни, може да постигаме успехи на такива тежки терени, защото да вземеш точка в Москва е изключително трудно."

"В руския отбор има много класни играчи. Русия доста футболни аргументи, за да се надява на добро представяне на Европейското първенство."

"Подарих фланелка с номер 12 на Станислав Черчесов, на която пишеше неговото име. Вратарска фланелка на българския национален отбор с номер 12 и неговото име."

"На Филип Киркоров подарихме фланелка с автографите на целия отбор. Да не забравя, че е роден в България."

„Не им позволихме да създадат почти никаква голова възможност от статично положение. Смятам, че има развитие.“

„Срещу Франция ще влязат по-свежи хора. Франция имаше шест дни за почивка. Ще бъде поредният труден мач.“

„Аз по принцип не коментирам съдийството“, каза още Ясен Петров.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още