Ясна е програмата за Лигата на нациите – жените само в Азия, мъжете на три континента

dsport.bg

Международната волейболна обяви къде ще се играят турнирите от предварителния кръг на Волейболната Лига на нациите през 2023 година.

Въпреки че от миналата година влязоха в сила правила, които сложиха край на практиката всяка страна, която участва да бъде домакин на маочве поне за седмица, за да се намали броят на пътуванията, то отборите пак ще трябва да пътуват по няколко пъти.

При жените България ще играе турнир в Япония в първата седмица, в който участие ще вземат още Япония, Бразилия, Нидерландия, Доминиканска република, Хърватия, Германия и Гана.

Втората седмица нашите отиват в Китай, където ще са още домакините, Турция, Доминиканска република, Нидерландия, Италия, Канада и Полша.

В третата седмица отиват в Южна Корея, където освен азиатската страна, ще участват още Полша, Доминиканска република, САЩ, Германия, Сърбия и Гана.

Останалите три турнира са в Турция, Бразилия и Тайланд.

Мъжете също започват в Япония първата седмица, заедно с домакините, Франция, Сърбия, Словения, Полша, Китай и Иран.

През втората ще са във Франция, където ще са още „петлите“, Бразилия, Словения, Аржентина, Куба, Япония и Канада.

„Лъвовете“ завършват в третата седмица в САЩ. Там ще бъдат още местният тим, Аржентина, Франция, Сърбия, Иран, Германия и Куба.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ