Атанас Фурнаджиев: Нека прокуратурата разследва сигнала на Бербатов

dsport.bg

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че трябва да се изчака решението на прокуратурата по сигнала, внесен от екипа на Димитър Бербатов. Той допълни, че Конгрес със сигурност ще има през февруари, но не вижда защо трябва да се провежда извънреден няколко месеца преди това. 

Вицепрезидентът на БФС разкри защо Михайлов оттегли оставката си

Екипът на Димитър Бербатов подаде сигнал в прокуратурата срещу Боби Михайлов

Как регионалните шефове на БФС саботират подписката на Димитър Бербатов за Конгрес?

БФС потвърди документите за извънреден конгрес, предстои да се произнесе

"Когато говорим за такива неща, трябва да има конкретика с данни. Не е редно да хвърляме твърдения, без да се посочват имена. Това, което чух от предаването вчера е, че шефа на зоналния съвет го бил помолил да си оттегли подписката, защото щели да го уволнят. Това не е конкретика", заяви Фурнаджиев пред bTV.

"Вие съобщихте за жалбата, нека прокуратурата да разследва и ако има виновни, да бъдат наказани. Ще направим вътрешна проверка, но нека видим какво ще направи прокуратурата. Има проверка на подписката за Конгрес. Ще бъде свикан Изпълком и ще се реши дали ще има Конгрес", допълни той. 

"Няма как Конгресът да се проведе онлайн, защото това го няма в устава. Скоро при всички положения ще има Конгрес, защото има редовен през февруари. Кое изисква да правим извънреден Конгрес три-четири месеца преди това да правим Конгрес. В общественото пространство се хвърля мантра, че няма толкова клубове. Бербатов е обиколил над 500 клуба, тоест те съществуват и са членове на БФС", каза още Фурнаджиев. 

"Мистерия е колко са клубовете, защото тези клубове трябваше да минат през процедура по прелицензиране. Именно затова изборите във футбола са толкова сложни за организация и самото гласуване е непредвидимо. 531 клуба трудно могат да бъдат манипулирани. На всеки Конгрес има представители от УЕФА. На последния беше президента на Германския футболен съюз", обясни той.  

"Може и онлайн да се гласува, ако Конгресът приеме това нещо. Иначе е незаконно. Мисля, че е резонно да бъде гласувано. Има хора, които и в съюза са против Конгрес. Аз съм си подал оставка и чакам свикване на Конгрес. Лечков например е против провеждането на извънреден Конгрес, има и други", призна Фурнаджиев. 
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ