Атанас Голомеев официално е част от Залата на славата на баскетбола

dsport.bg

Българската баскетболна легенда Атанас Голомеев вече официално е част от Залата на славата на баскетбола. Той бе почетен на специална гала вечер в Пекин.

Организаторите се постараха да представят Голомеев като истински гигант на българския баскетбол. Той бе определен като "Оскар Шмит на България".

Баскетболната ни легенда подходи скромно с речта си, като отдаде сериозна почит на своите съотборници:

„Дами и господа, когато ми се обадиха преди няколко месеца от ФИБА, първоначално си помислих, че някой си прави шега с мен. 25 години, след като се отказах от баскетбола… Звучеше ми странно. Опитах се да се сетя кой е този приятел, който се шегува с мен. По-късно получих мейл и започнах да вярвам, че това се случва."

"Много съм щастлив сега да съм тук, сред вас, сред всички тези гиганти на играта. Но единственото, което искам да кажа, че баскетболът е отборна игра. Това не е индивидуален спорт. Всички ние тук, тези гиганти, без нашите съотборници можеше да направим нещо, но не много. Затова гледам на този прием в Залата на славата като номинация на всички играчи от моето поколение и на тези преди мен – те бяха едни от най-добрите в европейския и световния баскетбол. Благодаря за вниманието.“

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още