В Атлетико Мадрид искат клубът да остане конкурентноспособен на останалите грандове в Испания и в Европа като цяло.

Затова в клуба свикват Общо събрание на 24 юни, на което ще се предложи увеличение на капитала на Атлетико със 70 милиона евро.

Акционерите в Атлетико планират да инвестират 70 милиона евро в клуба чрез увеличение на капитала, като този ход трябва да бъде одобрен от извънредно събрание.

Целта на това увеличение от страна на акционерите на клуба е да се намери решение, което да позволява на клуба да продължи да се конкурира с останалите и да може да изпълни целта да остане в Топ 15 на ранглистата на УЕФА.

Ръководството на „дюшекчиите“ иска да продължи линията си на растеж през последните години и поради тази причина трябва да направи значителна финансова инвестиция, която трябва да бъде одобрена на 24 юни.

Последното увеличение на капитала на Атлетико беше през 2021 г. Тогава беше договорено увеличение от 8,2 милиона евро чрез емитирането на 972 082 нови акции с номинална стойност от 8,5 евро и с емисионна премия от 178,60 евро на акция, което представлява общо изплащане на 181,8 милиона евро при курс от 187,10 евро за акция.

Любимец на Диего Симеоне остава в Атлетико

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS