АТР продължава да следи ситуацията около изчезването на Шуай Пън

dsport.bg

Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) продължава да следи ситуацията в Китай, но все още няма да спира турнирите в азиатската страна след изчезването на бившата номер едно в света на двойки Шуай Пън.

"Оставаме изключително загрижени за събитията около Шуай Пън. В този момент не са използвани всички възможни лостове. Още веднъж призоваваме за директна комуникация между спортистката и WTA.Убедени сме, че спортът може да има положително въздействие върху обществото. Вярваме, че глобалното му разпространение създава възможности за най-добро въздействие. Ще продължим консултациите и ще наблюдаваме развитието на ситуацията“, се казва в изявление на ръководителя на АТР Андреа Гауденци.

Шуай Пън изчезна от публичното пространство, откакто на 2 ноември заяви в китайските социални медии, че бившият вицепремиер Чжън Гаоли я е изнасилил.

Женската тенис асоциация (WТА) вече се отказа от провеждането на турнири в Китай през следващата година заради скандалната ситуация с китайската тенисистка.

Женската тенис асоциация прекрати всички турнири в Китай заради Пън Шуай

МОК пробва “тиха дипломация“ за изчезналата Пън Шуай

Китай се обяви против политизирането на спорта

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още