Австралийски състезател по конен спорт пропуска Игрите заради кокаин

dsport.bg

Състезателят по конен спорт Джейми Кермонд е изключен от олимпийския отбор на Австралия след положителна проба за кокаин.

На 26 юни Кермонд даде положителна проба при проверка от органа за борба с допинга в Австралия.

"Има вероятност  резултата да е от еднократна употреба на наркотик за развлечение по време на светско събитие и да не е свързан с моя спорт - конния" , заяви 36-годишният Кермонд.

Организаторите в Токио забраниха публикации с коленичещи спортисти

"Изключително съм разстроен и се разкайвам за случилото се и поемам цялата отговорност. Наистина съжалявам, защото подведох много хора, включително семейството и съотборниците си. Надявам се, че един ден ще ми бъде простено за грешката ми и ще мога да се поправя чрез по-добри действия и по-нататъшен принос към спорта, който познавам и обичам", каза още състезателят. 

Изпълнителният директор на Австралийския олимпийски комитет Йън Честърман обяви, че комисията за подбор на австралийския олимпийски отбор е провела заседание и е прекратила членството на състезателя по конен спорт Джейми Кермонд в австралийския олимпийски отбор за Токио 2020 г.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още