Автокино за футбол в Дания

dsport.bg

Феновете на датския Мидтиланд имаха възможност да гледат своите любимци до стадиона, където се игра днешния мач срещу Хорсенс загубен с 0:1. На паркинга на MCH Арена бе разположена огромна видеостена, а запалянковците паркираха на огромния паркинг и без да излизат от автомобилите си изгледаха двубоя. Техните любимци обаче загубиха, независимо, че все още водят в класирането.

В Дания станаха известни с интересните си решения свързани с борбата с липсата на фенове. Преди няколко дни Орхус "допусна" на стадиона си 10 000 свои привърженици, които гледаха мача с Рандърс чрез платформата Zoom.

Освен паркоместата около стадиона н град Хернинг датския Митдиланд разположи по трибуните и картонени фигури.

Във всяка кола бе разрешено да има до петима души и въпреки топлото време бе разрешено отварянето само на един прозорец. Освен на стената феновете можеха да слушат и коментар по време на срещата с настройка на радиоточестотите.

Подобна инициатива имаше и в Чехия, като по този начин феновете на Виктория Пилзен гледаха мач на своите любимци.

Отбор от Испания ще пусне феновете си на стадиона

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още