Треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич заяви, че е много доволен от точката, която неговият тим спечели при гостуването си на Царско село. Специалистът сподели, че играчите му имат голям потенциал, но трябва да добият увереност в качествата си.

Ботев открадна точка от Царско село с гол в последните секунди

"Тази точка е много важна за нас. Виждам голям потенциал в играчите си, когато гледам тренировките. Мисля, че точката ще ни даде увереност. Първите 15 минути имахме сериозни проблеми. Царско село промени формацията си и това се отрази на нашето представяне. След това нещата се промениха. Успяхме да затворим техните нападатели. След това получихме гол. Хареса ми как комбинирахме в последните 15 минути - имахме бързо темпо. След втория гол не се предадохме. Бяхме в оптимално състояние физически. Създаваме досатъчно шансове. Много съм щастлив от точката". 

"Много играчи нямат достатъчно увереност. Много пасивни сме в първите минути. Трябва да сме по-агресивни в защита и да движим топката по-бързо. Работим, за да подобрим това. Имаме и психолог, който работи с играчите. Искам да кажа на феновете, че ще ставаме все по-добри и по-добри. В следващия мач срещу Монтана трябва да пренесем увереността си от двубоя с Царско село. Искаме да подобрим темпото, когато притежаваме топката. Имаме нужда от точки. Всеки мач е важен за нас. Много отбори се борят за оцеляване", каза Валентич. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS