Треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич бе доста разочарован от поражението на неговия тим от Арда Кърджали с 0:2. Въпреки това той сподели, че не трябва да се правят трагедии от загубата.

Специалистът призна, че тимът му трябва да поработи още доста, за да подобри представянето си в предни позиции, но и това време ще дойде.

"Разбира се съм разочарован от резултата и начина, по който загубихме. Допуснахме някои грешки. Нападателите на съперника се вклиняваха в защитата ни. След почивката опитахме да покажем по-добра игра, опитахме да отбележим гол, но допуснахме грешка и получихме попадение. Позитивното е, че показахме, че ще опитаме да се борим и Ботев да се възстанови. Лошото е, че давахме много свободни пространства. Не трябва да говорим за трагедия, тъй като видяхме и добри неща. Играчите ми знаят, че трябва да работят здраво и да показват най-доброто от себе си".

"Използвахме различни системи, когато атакувахме, и когато се защитавахме. Допуснахме неточности, които се отразиха на резултата. Такива неща се случват, но съм разочарован, тъй като според мен подарихме два гола на Арда. Убеден съм, че скоро ще започнем да бележим голове. Трябва да подобрим представянето си, трябва да сме по-агресивни, по-бързи. През първото полувреме бяхме много пасивни и това е нещо, върху което да работим. Завръщането на Тодор Неделев ще е важно за нас. С този отбор можем да спечелим достатъчно точки, за да може и през следващия сезон да играем в елита", обясни Валентич.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS