Бъдещето на "МакЛарън" във Формула 1 в нито един момент не е било под съмнение, въпреки финансовата криза заради пандемията от коронавирус, съобщи директорът на тима Андреас Зайдл. 

Националната банка на Бахрейн в понеделник отпусна кредитна линия от 150 милиона лири на Макларън Груп, която включва отбора от Формула 1 и производителя на спортни автомобили. Мажоритарният собственик на британската компания с 56.4 процента от акциите е държавният фонд на Бахрейн "Мумталакат Холдинг", който е осигурил нужната кредитна линия.

"Беше тежък период за екипа заради финансовите трудности, в които изпаднахме. Позитивната новина от вчера е отпуснатото кредитно финансиране, което е допълнителен тласък и мотивация за всички нас, които сме напълно концентрирани върху това, което правим и обичаме да правим най-много", коментира Зайдл.

Макларън беше първият отбор, който пусна служителите си в отпуск по време на пандемията, а пилотите Ландо Норис и Карлос Сайнс се съгласиха да намалят възнагражденията си.

Зайдл призна, че заради липсата на приходи са обсъждани варианти за набиране на финансови средства с ипотека на имущество или продажба на миноритарен дял от компанията.

"Ситуацията беше тежка, но нито за момент не сме имали съмнение, че Макларън няма да може да продължи участието си във Формула 1. За нас беше важно да намерим точното финансиране, което да ни помогне да преминем през кризата, но също така и да ни даде възможно най-благоприятната позиция да бъдем конкурентни в бъдеще. Затова много се радвам на новината за отпуснатия заем", завърши Зайдл.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS