„Бягай с усмивка“ по пътя на Христо Ботев в помощ на деца с лицеви аномалии

dsport.bg

Децата с лицеви аномалии живеят сред нас. Повечето мислим, че техният белег или „заешка устна“ е само физически признак. В действителност цепнатата устна или небце могат да доведат до редица проблеми у детето - най-големият, от които е липсата на говор. Колкото по-рано се диагностицира и започне да се лекува, толкова по-голям е шансът детето да бъде излекувано напълно. В България с това лечение се занимава Асоциацията на пациентите с лицеви аномалии (АЛА).  

В помощ на асоциацията с подкрепата на Община Враца и Врачански Балкан на 23 май  2021 г. от 10 часа от площад „Христо Ботев“ ще бъде даден старт на благотворително състезание „Бягай с усмивка“. Цялата сума от таксата за участие ще бъде дарена на АЛА. Хората, които не могат да участват, ще могат да подкрепят децата, както и като закупят материали на събитието.

Трасето минава през най-живописните участъци от врачанския Балкан.

Два от най-популярните маршрути в него – Ботев път и Медковец – лобно място на Христо Ботев, бяха старателно почистени от организаторите. Организаторите възстановиха и една позабравена пътека, с която от център на Враца ще може да се стига до Околчица без да трябва да се върви по улицата. Така гостите и жителите на Враца ще могат да се възползват от тях.

В допълнение към това „Бягай с усмивка“ постигна сътрудничество с Врачански Балкан, за да поеме грижата по маркирането на двата маршрута и почистването им всяка година.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ