''Бягай с усмивка'' за трети път по пътеката на Ботев

dsport.bg

Трето издание на състезанието "Бягай с усмивка" отново ще събере средства в подкрепа на деца с лицеви аномалии. Станалата вече традиционна надпревара пак ще е по пътеката на Христо Ботев във врачанския Балкан на 23 септември. Основен организатор на бягането е Светослав Марков, който сам участва редовно в маратони и планински състезания. Преди две години завърши успешно международен триатлон на Канарските острови.

Над 100 души ще премерят сили в "Бягай с усмивка". Трасето стартира от площад "Христо Ботев" във Враца и прави кръгов маршрут през някои от най-живописните и исторически места в областта. Дължината на пробега е 24 км, а денивелацията е приблизително 1200 м.

"Бягай с усмивка" обедини  планински бегачи, родители и деца, които искат да помогнат на болните. Едно на всеки 700 бебета се ражда с вродена цепнатина на устната или небцето. За лечението са необходими набор от специалисти и може да продължи и години. Организаторите даряват събраните от такси пари в полза на  Асоциация лицеви аномалии. С всяка изминала година каузата и любовта към планината събира все повече участници. Някои дори са готови просто пеша да изминат трасето по пътеката на Ботев и да станат съпричастни на нуждаещите се от медицински помощ деца.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още