Байер Леверкузен не смята да се разделя с Хаверц преди края на Лига Европа

| Германия, Англия

Байер Леверкузен ще разчита на Кай Хаверц до края на участието си в Лига Европа. Това заяви спортният директор на клуба Руди Фьолер. След отличния си сезон интерес към Хаверц има от някои от европейските грандове, но Челси е фаворит за подписа му. Според английските медии самият играч иска да премине при лондончани и вече има договорка със "сините".

Леверкузен обаче няма намерение да го пусне преди да е приключил с изявите си в евротурнирите. "Няма никакво съмнение. Няма промяна", заяви Фьолер, когато бе попитан дали Хаверц ще играе за тима в Лига Европа.

Той допълни, че "аспирините" нямат да продадат играча на по-ниска цена поради финансовата ситуация, породена от коронавируса. "Няма да има корона бонус. Независимо за кой играч става дума, това ще е специален трансферен прозорец", коментира Фьолер.

Германският клуб иска около 100 милиона евро за Хаверц. Челси обаче не демонстрира, че кризата се е отразила финансово на клуба. Лондончани вече привлякоха Хаким Зиеш от Аякс и Тимо Вернер от РБ Лайпциг, като обявиха, че селекцията им въобще не е приключила.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още