Байерн, Интер и Реал отдават уважение на лекарите с турнир

Три от големите тимове в Западна Европа - Интер, Байерн Мюнхен и Реал Мадрид, ще направят благотворителен турнир в помощ на медицинската сфера в Италия и Испания. Трите гранда ще изиграят по един мач по между си. Програмата предвижда Реал да посрещне Интер в Мадрид, Интер да домакинства на Байерн в Милано, а Байерн да се изправи срещу Реал Мадрид в Мюнхен. Надпреварата е с благотворителен  характер, като ще бъде кръстен Европейска купа за Солидарност – Футбол за герои. Всички събрани средства ще бъдат дарени на Италия и Испания, които най-много пострадаха от пандемията от коронавирус.

Очаква се турнирът да се проведе през 2021 година, но все още не са ясни датите за провеждане, тъй като не се знае кога светът ще се отърси напълно от отвратителната зараза.

Признанието за инициативата направи един от ръководните фактори в Байерн - легендата Карл-Хайнц Румениге. Той говори пред немско издание:

„Пандемията от коронавирус удари тежко Европа. През годините изградихме много добри взаимоотношения с много клубове чрез мачовете в Шампионска лига. Въпреки проблемите в Германия, трябва да отбележим, че имаме късмет, че здравната ни система е устойчива в подобна криза. Но ние видяхме ужасяващите снимки от Италия и Испания, като двете страни бяха най-тежко засегнати в Европа. Ние германците имаме специална връзка с двете страни, двете държави са сред любимите дестинации за почивка.”

„Медицинските сестри и лекарите правят изключителни неща за обществото. Искаме да го вземем предвид и заради това ще се нарича „футбол за герои” казва Румениге.

Байерн Мюнхен ще покани 5 хиляди медицински работници на „Алианц Арена” за срещата с Реал Мадрид, когато и да е през 2021 година.

„Ние, трите клуба, искаме да покажем признателност, уважение и благодарност на тези герои.”

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още