Байерн намали заплатите на играчите си с 20%

| Германия

Играчите и ръководителите в германския футболен шампион Байерн Мюнхен са се съгласили да намалят заплатите си с 20% в отговор на кризита, причинена от коронавируса COVID-19.

Представителите на футболистите и управниците са провели разговори, след които се е стигнало до това решение.

През миналия сезон заплатите на "Алианц Арена" се изчисляват на 336,2 милиона евро от годишния бюджет за кампания 2018/19 - 750,5 млн. евро.

За такъв процент (20%) става въпрос и в лагера на Борусия Дортмунд. Наставникът на "жълто-черните" Люсиен Фавр сам е предложил заплатата му да бъде орязана.

Като цяло германските клубове преглеждат варианта възнагражденията да бъдат съкратени с 20 процента, в случай че шампионатът не бъде подновен, и с 10 на сто, ако се поднови. При ново започване на Бундеслигата ще дойдат и парите от телевизионни права, които ще подпомогнат клубовете.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още