Байерн отряза Венгер

| Германия

Байерн Мюнхен е отказал възможността да вземе Арсен Венгер за старши треньор на отбора.

От клуба обявиха пред "Sport Bild", че самият Венгер е изявил желание да поеме предизвикателството, но е получил отказ от изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге.

"Арсенал Венгер звънна на Карл-Хайнц Румениге в сряда следобед и изрази интерес към треньорския пост в Байерн. Байерн оценява много работата на Арсен Венгер в Арсенал Лондон, но той не е опция за треньор на Байерн Мюнхен."

Венгер се считаше за основен фаоврит за поста, след като Ерик тен Хаг и Ралф Рангник сигнализираха, че в момента не са на разположение.

Най-възможно изглежда временният треньор Ханзи Флик да остане начело на отбора минимум до зимата, а най-вероятно и до края на сезона. Така ще бъде възможно през лятото клубът да привлече Тен Хаг или Томас Тухел.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още